16 Ağustos 2013 Cuma

BANYO SONRASI BAKIM NASIL OLMALIDIR ?


 
 
Yeni doğan döneminde olsun sonrasında olsun bebeğinizin banyo sonrası cilt neminin dengelenmesi için saf nemlendiricilere ihtiyacı vardır.Bunun için banyodan sonra bebe yağı kullanın. Bebe yağlarını banyo sonrası bebeğinizin tüm vucuduna hafif masajla sürün. Bebeğinizin vücudunun yağı emmesi için hafifçe, bastırmadan daireler çizerek masaj yapmanız önemlidir. Bu esnada hem bebeğinizin cildi yağı emecektir hem de bebeğiniz rahatlayacaktır. Ayrıca bebeğinize bu şekilde masaj yapmanız bebeğiniz ile temasa geçeceğiniz için aranızdaki bağın daha da kuvvetlenmesine sebep olacaktır. Öte yandan bebeğinize masaj yapmak sadece ona değil ama size de iyi gelecektir.


Yalnız tüm bu masaj seansının çok uzamamasına dikkat edin. Bebeğinizi üşütmek ve hastalanmasını istemezsiniz. Masaj faslını 2-3 dk. tutmanız yeterlidir.Gövdesine yeteri yağ sürüp, masaj yaptığınıza karar verdiğinizde artık parça parça bebeğinizi giydirme vakti gelmiştir demek. Bebeğinizin üşümemesi için kuruladıktan sonra body veya zıbınını giydirin. Yumuşak bir zemine kuru bir havlu serin. Serdiğiniz kuru havlu üzerine yatırdığınız bebeğinizin poposuna pişik önleyici kremini sürüp bezini bağlayın. Bezini bağladığınız bebeğinizin tüm  kıyafetlerini giydirin .

Banyo sonrası bebe yağı ile masaj yaptığınız bebeğinizin nasıl rahatladığını farkettiniz mi? Ancak bebeğinizin bakımı sadece banyo ve sonrasında bebe yağı masajı ile sınırlı değil elbette. Kulak, göz, burun ve saç bakımının yanı sıra tırnak bakımını da gereken özeni göstermeniz gerekiyor. Öncelikle ne kulak ne de burun bakımında pamuklu çubukları kullanmamanızı şiddetle öneriyoruz.

Bebeğinizin kulaklarına hiç bir zaman pamuklu çubuk sokmayın. Uygun yaklaşım hafifçe serum fizyolojikle ıslatılmış bir gazlı bezle bastırmadan dıştan yapılan  temizliktir. Bu temizlik  bebek kulağı temizliği için yeterlidir. Bebeğinizin kulağına olduğu gibi burnuna da hiç bir zaman pamuklu çubuk sokmayın. Yapmanız gereken  gene gazlı bezi üçgen şeklinde katlayarak  bebeğinizin burnunu önce dıştan silmektir. Veya özel burun temizleme aparatları kullanarak bebeğinizin burnundan nefes almasına engel olan kalıntıları temizleyerek, nefes almasını  engelleyen kalıntı bırakmamaktır.

Gözlerini temizlemek için ise serum fizyolojikle ıslatılmış gazlı bezle gözün iç kıyısından dış kıyısına doğru göz altlarından yumuşakça, bastırmadan silin. Her göz için ayrı gazlı bez kullanın. Saçlarını taramak istiyorsanız bunun için özel, ucu korumalı bebe tarakları kullanın . Bebeğinizin saçını tararken yumuşak hareketlerle bastırmadan tarayın.

İkinci haftadan itibaren bebeğinizin tırnakları da uzamaya başlar. Yüzünü çizmesini engellemek için küçük penye eldivenler kullanabilirsiniz. Tırnaklarını kesmek için de gene özel bebek tırnak makasları almalısınız. Tırnakları parmak hizasında kıyıları düz olarak kesin, yuvarlatılmış kıyılar tırnak uzadığında ete batabilir .Bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanıyorsanız  bir de o uyurken onu fazla sarsmadan tırnaklarını kesmeyi deneyin.

İlk zamanlar zorlanabilirsiniz. Zorlandığınızı düşünüyor ve panik oluyorsanız bir yakınınızdan yardım almayı deneyebilirsiniz. Ama bir süre sonra kimsenin yardımına ihtiyacı olmadan bebeğiniz ve sizi çok güzel banyo keyifleri bekliyor olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder